מומחית לשיווק דיגיטלי ומנטורית לעסקים, מובילת קורס שיווק דיגיטלי, מרצה ללינקדאין, פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר, פינטרסט, גיוס עובדים, קידום אתרים, יוטיוב ועוד. 052-6351675.
שחיקה במקום העבודה היא מצב של תשישות רגשית, פיזית ונפשית הנגרמת מלחץ מוגזם וממושך בעבודה. היא מאופיינת בתחושות של איבוד אנרגיה, ריחוק, חוסר השקעה ו/או צניחה בפרודוקטיביות והמוטיבציה. ארגון הבריאות העולמי מכיר בשחיקה כתופעה תעסוקתית, ומדגיש את משמעותה בסביבת העבודה העולמית.
ניתן לחלק את המונח לשניים: שחיקה מרצון ושחיקה לא רצונית, והם חיוניים להבנת הדינמיקה של כוח העבודה בתוך הארגון. הבנת הניואנסים והגורמים הבסיסיים של כל אחד מהם, יכולה לעזור למנהלי HR משאבי אנוש לפתח אסטרטגיות יעילות לניהול וייעול הדינמיקה, שימור עובדים והפחתת שיעורי תחלופה/נטישה.
שחיקה מרצון מתרחשת כאשר עובדים מחליטים לעזוב ארגון מרצונם. הסיבות הנפוצות יכולת להיות פרישה, שכר גבוה, הזדמנויות לקידום קריירה במקום אחר, רילוקיישן, סיבות אישיות או מציאת תפקיד שתואם טוב יותר את כישוריהם ושאיפותיהם.
שחיקה מרצון במקומות עבודה יכולה לספק תובנות לגבי סביבת העבודה ושביעות רצון העובדים. למרות שזה טבעי שתתרחש מידה מסוימת של שחיקה מרצון, רמות גבוהות עשויות להצביע על בעיות בסיסיות כמו פיצוי לא הולם, יחסים ניהוליים לקויים או הזדמנויות מוגבלות להתקדמות בקריירה.
בניגוד לשחיקה מרצון, שחיקה בלתי רצונית היא לרוב שיקוף של פעולות רחבות ואינן מתבססות על בחירתו האישית של העובד, כגון: פיטורים, צמצום פעילות, בעיות משמעת, ירידה בביצועים או ניטרול התפקיד.
ההשלכות על חברות: שחיקה בלתי רצונית יכולה לפעמים להיות הכרחית להפחתת עלויות או לטובת ארגון מחדש. עם זאת, שחיקת עובדים לא רצונית יכולה להשפיע על מורל העובדים, תרבות החברה ומיתוג המעסיק.