10 אתגרים בעבודה כמנהלי גיוס ואיך ניתן לפתור אותם?
מנהלי גיוס מתמודדים עם קשיים באיתור עובדים (בפרט שמדובר במשרות בעלות תחלופה גבוהה ו/או משרות מאתגרות, שמירה על חווית המועמדים, והבטחת התאמה תרבותית בעבודה מרחוק או היברידית. בנוסף, ההתמקדות בגיוון, שוויון והכלה (DEI) מציגה רובד נוסף של מורכבות. המועמדים נותנים עדיפות לגמישות, עבודה ממוקדת מטרה והזדמנויות צמיחה, מה שמצריך ממעסיקים להדגיש את היתרונות של הארגון והתנאים.
כדי להתגבר על האתגרים אלו, מנהלי גיוס צריכים לאמץ פתרונות חדשניים. להתמקד במינוף הטכנולוגיה, בניית מותג מעסיק חזק וייעול תהליכי הגיוס, טיפוח תקשורת שקופה, מתן הטבות ואימוץ הגמישות במקומות עבודה.
10 אתגרים לגיוס מנהלים והפתרונות שלהם
אתגר 1: שיפור פעילות הגיוס ברשתות חברתיות
פתרון: הערוצים החברתיים עמוסים במנהלי גיוס, האדהאנטרים, מודעות דרושים… השקיעו בבידול, בתמונה ממגנטת, בתיאור משרה ייחודי, הקפידו לעקוב אחרי הפרסומים השונים, בנו תוכנית תוכן סביב המשרה. הקפידו על מיתוג מעסיק מקצועי.
אתגר 2: סינון נפח גבוה של מועמדים
פתרון: עבדו עם מערכות מעקב אחר מועמדים (ATS) כדי לסנן קורות חיים בהתבסס על כישורי מפתח וכישורים. בצעו הערכות מיון מראש כדי להעריך את הכישורים הבסיסיים וההתאמה של המועמדים לפני עריכת ראיונות. הגדירו קריטריונים עבור כל תפקיד כדי לייעל את קבלת ההחלטות במהלך תהליך המיון.
אתגר 3: צמצום את משך זמן תהליך הגיוס
פתרון: קבעו תהליך גיוס מוגדר עם לוחות זמנים ברורים לכל שלב. תכננו מראש פאנלים של ראיונות והבטיחו את זמינותם של מקבלי ההחלטות על מנת שלא להפסיד מועמדים איכותיים.
אתגר 4: הבטחת חווית מועמד טובה
פתרון: שמרו על תקשורת שקופה על ידי מתן עדכונים בזמן בכל שלב בתהליך הגיוס. הציעו משוב מותאם אישית לאחר ראיונות, גם למועמדים שלא נבחרו לתפקיד. ייעלו את התהליך כדי לצמצם זמני המתנה מיותרים.
אתגר 5: זיהוי התאמה תרבותית
פתרון: דייקו את ערכי הליבה התרבותיים ושלבו אותם במהלך ראיון באמצעות שאלות הנוגעות בהשתלבות תרבותית.
אתגר 6: הימנעות מהטיה בגיוס עובדים
פתרון: בעת סינון קורות החיים, בחרו ב'סינון עיוור': התעלמות מהתוכן האישי – שמופיע בקורות החיים במהלך הבדיקה הראשונה. תרגלו סימולציות למניעת הטיה לא מודעת – למראיינים ולמקבלי ההחלטות.
אתגר 7: גיוס לתפקידים מיוחדים
פתרון: שתפו פעולה עם מוסדות לימוד, בתי ספר מקצועיים, האד האנטרים וחברות השמה תוך בחינת הערך שכל אחד מביא. צרו תיאורי תפקיד ממוקדים המתארים בבירור את הכישורים המיוחדים הדרושים לתפקיד.
אתגר 8: תחרות עם ארגונים גדולים יותר
פתרון: הדגישו את החוזקות הייחודיות של הארגון , כגון סביבת עבודה תומכת, גמישות או הזדמנויות לצמיחה וקידום קריירה. הכינו רשימה של יתרונות למקום העבודה כולל סיפורי מקרה של מועמדים דומים שהחלו עבודתם וצברו וותק.
אתגר 9: שימור עובדים חדשים
פתרון: צרו תוכנית התומכת בעובדים חדשים, המאפשרת חניכה, שיחות, הקשבה, הקצאת הכשרות, ובחינת סטטוס ההשתלבות לאחר 30 יום.
אתגר 10: ניהול ציפיות מול מקבלי ההחלטות
פתרון: צרו ערוצי תקשורת ברורים לכל המעורבים בתהליך הגיוס. קבעו פגישות קבועות כדי לבחון את ההתקדמות והאתגרים שמתעוררים.