10 סיבות לגיוס עובדים כושל
המסע לגיוס עובדים עובר שינוי משמעותי. עם ההתקדמות הטכנולוגית המהירה, ציפיות העובדים והמשרות ההיברידיות, הגיוס לובש צורה אחרת. חלפו הימים שבהם פרסום משרות באתרי דרושים יצליחו למשוך לארגון שלכם את העובדים הנכונים. חברות וארגונים מתחרים על טאלנטים בכל שעה, ואחרים מגלים שאסטרטגיות הגיוס המסורתיות שלהן כבר לא עובדות.
חילופי הדורות בכוח העבודה הביאו מערכת ציפיות חדשה. בני דור המילניום ו- Z אינם מתמקדים רק בשכר; הם מייחסים ערך עצום לאיזון בין עבודה לחיים, פיתוח מקצועי ותרבות ארגונית. התבניות הישנות של תיאורי תפקיד המתמקדות בדרישות, אחריות וכישורים נבלעות כלא היו. והבינה מלאכותית (AI), שהגיעה בענק, מגדירה מחדש מהו גיוס עובדים יעיל.
חברות וארגונים שלא אימצו כלים טכנולוגיים הולכים להישאר מאחור, ולא רק בגלל שאין להם קבלת החלטות מונעת נתונים, אלא בגלל שהם כבר לא מדברים את השפה של העידן ולא רלוונטיים בעיני אלו שמצפים חווית עובד מתקדמת.
סקרים בתעשיית גיוס העובדים מצביעים על שיעורי תחלופה ונטישה של עובדים במהלך החודשים הראשונים או כאלו שהביצועים שלהם נמוכים.. זה משקף בעיה עמוקה יותר באופן שבו חברות מעריכות ובוחרות מועמדים. בין אם מדובר בחוסר התמקדות במיומנויות רכות, בחוסר התאמה בין ציפיות, או פשוט בחוויות הצטרפות לקויות. גיוסים כושלים הם יקרים, פוגעים במורל ומפריעים לפעילות העסקית.
ככל שאנו מביטים קדימה, המורכבות של תהליך גיוס עובדים צפויה לגדול באופן משמעותי, וחברות וארגונים שלא יסתגלו למציאות החדשה במהרה, ייכשלו במסע.
10 סיבות לגיוס כושל
1. תיאור תפקיד גרוע: תיאור תפקיד לא ברור או מטעה יכול למשוך את המועמדים הלא נכונים.
2. בחירת ערוצים לא נכונים: לכל פלטפורמה יש את היתרונות והחסרונות שלה. בחירת ערוצים נכונים לגיוס או עבור משרה ספציפית היא הכרחית. פרסום בזירות לא נכונות הוא בזבוז זמן. אתרי דרושים לא יעילים, יצירת קמפיין גיוס ברשת חברתית לא מתאימה ועוד… יגזלו גם זמן וגם כסף.
3. תהליך גיוס ממושך: תהליך גיוס איטי עלול לגרום למועמדים לאבד עניין או לקבל הצעות ממעסיקים אחרים. טאלנטים זוכים לרוב לביקוש גבוה, ועיכובים יכולים לגרום לכם לפספס אותם.
4. סינון לא יעיל: אם תהליך המיון אינו קפדני מספיק, אתם עלולים לאסוף מאגר מועמדים לא פרקטי.
5. טכניקות ראיון לא עקביות: תהליך ראיון לא עקבי או לא מובנה יכול להוביל להחלטות גיוס מוטות או לא מושכלות. ללא שיטה סטנדרטית להערכת מועמדים, אתם עלולים להתעלם מתכונות או מיומנויות מפתח.
6. התעלמות מההתאמה התרבותית: התמקדות אך ורק במיומנויות טכניות ובניסיון מבלי לשקול כיצד המועמד ישתלב בתרבות החברה, יכולה להוביל לבעיות בטווח הארוך, כולל מורל נמוך ותחלופת עובדים גבוהה יותר.
7. חווית מועמד שלילית: תקשורת לקויה, חוסר כבוד לזמנם של מועמדים ואי מתן משוב עלולים להשפיע לרעה על תפיסת המועמדים לגבי הארגון שלכם, ליצור חווית מועמד שלילית ולהוביל אותם לדחות את ההצעה.
8. חוסר אחידות במסרים: שיתוף פעולה לא יעיל בין מנהלי משאבי אנוש לבין צוות הגיוס או מנהלי המחלקות עלול לפרק את כל תהליך הגיוס, לגרום לאי הבנות, מסרים שגויים שיבלבלו או ירתיעו את המועמדים.
9. רווחת עובדים לוקה בחסר: אם אם אין לכם מה להציע מועמדים מבחינת תנאים ורווחת העובדים, תהליך הגיוס עלול להיכשל.
10. חוסר מיקוד ותכנון: תהליכי גיוס לא מתוכננים או ממוקדים יובילו לגיוס שגוי ולהגדלת ההוצאות.
האם גיוס כושל הוא באחריות מנהלי משאבי אנוש HR?
למנהלי משאבי אנוש יש תפקיד משמעותי בתהליך הגיוס, אבל גם להם ישנן מגבלות:
- מגבלות תקציב: מנהלי משאבי אנוש צריכים לרוב לעבוד במסגרת תקציב מצומצם שהוקצה על ידי ההנהלה של הארגון. משאבים מוגבלים יכולים להשפיע על הכלים, הזירות והאמצעים לגיוס עובדים.
- סמכות קבלת החלטות: מנהלי משאבי אנוש הם לא מקבלי ההחלטות הבלעדיים בתהליך הגיוס, וככל שהתפקידים בכירים, השליטה שלהם נמוכה יותר (כגון, מנהלים וחברי דירקטוריון), בתרחישים כאלו, ההמלצה של מנהל/ת משאבי האנוש היא רק אחד מגורמים רבים.
- סדרי עדיפויות ארגוניים: לפעמים, סדרי העדיפויות האסטרטגיים של הארגון אינם עולים בקנה אחד עם שיטות הגיוס האופטימליות. לדוגמה, חברה שתבחר בגיוסים מהירים כדי לחסוך בעלויות, מיון מועמדים לא מקצועי, קליטת עובדים ללא הכשרה מלאה וכו'… יובילו לכשלון מהיר.
- דינמיקה תרבותית וארגונית: מנהלי משאבי אנוש מודעים היטב לחשיבות של ההתאמה תרבותית, אך עלולים לעקוף אותם מנהלים שמעדיפים כישורים או נסיון.
- חוסר במידע: למנהלי משאבי אנוש לא תמיד את הידע המלא לגבי דרישות התפקיד, במיוחד עבור בתפקידים מיוחדים או חדשים ולכן הם עלולים להתקשות לגייס את העובד/ת המתאימים.
לסיכום...
כן… מנהלי משאבי אנוש נושאים באחריות לתהליך הגיוס ונדרשים להיות סופר יצירתיים, אלופי משא ומתן והפסיכולוגיים שבחבורה. האשמה בגיוס כושל לא יכולה ל"שבת" רק על הכתפיים שלהם, אלא על החברה כולה.